четвъртък, 23 юни 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 23.06.2011 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 23.06.2011 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 23.06.2011 10:42:11 UTC

Обновена 23.06.2011 10:42:11 UTC

Вестник Заман в новината със заглавие „Изненадващо посещение от Аббас и Мешал” съобщава, че външното министерство на Турция, което е съсредоточено върху развоя на събитията в Сирия продължава да води контакти и относно Палестина. Вестникът отбелязва, че държавният глава на Палестина Махмуд Аббас е провел контакти в Анкара, а лидерът на Хамас Халид Мешал- в Истанбул. Вестникът предава, че външният министър Ахмет Давутоглу по време на срещата си с Мешал е отправил посланието „В един толкова критичен период националното единство между палестинските групировки непременно трябва да бъде съхранено”. Вестникът сочи, че министър Давутоглу е разговарял два пъти по телефона с външния министър на Египет Небил Араби и че са обсъдили простигането на споразумение между Хамас и Ел Фетих, а така също и развоя на събитията в региона”.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Двамата президента се срещнаха в Анталия” съобщава, че президентът Абдуллах Гюл е отлетял със самолет за Анталия за да се срещне на вечеря с президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев, който е на почивка в Турция. Вестникът предава, че Гюл е вечерял с Назарбаев в хотел в Белек и след вечерята продължила 3 и половина часа се е завърнал в Анкара.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Ще се спасим от МВФ също като Турция” предава изявлението на премиера на Гърция Йорго Папандреу след като новото правителство на страната получи вот на доверие. Вестникът отбелязва, че Папандреу е казал, „Решен съм да спася Гърция от безизходицата, в която се намира. Ще успеем да се освободим от зависимостта си от МВФ също като съседна Турция, чиято икономика е във възход”.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Турските авиолинии са най-добри в Европа” съобщава, че британската компания „Скайтракс” е раздала наградите на най-добрите от сектора на авиацията. Вестникът предава, че Турските авиолинии са се класирали на първо място в три отделни категории. Вестникът пише, че резултатите от класацията са били оповестени на авиационното изложение във френския град Бурже и че на церемонията в музея на авиацията в Бурже Турските авиолинии са били удостоени с наградата „Най-добрата авиокомпания на Европа”.

ТРТ / turkish mass media

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Web Portal Turkey