петък, 21 октомври 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 21.10.2011 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 21.10.2011 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 21.10.2011 10:15:27 UTC

Обновена 21.10.2011 10:15:27 UTC

Вестник Хюрриет съобщава, че в операцията започната от Турските въоръжени сили в 5 области в страната и в Северен Ирак след терористичното нападение в Хаккяри отнело живота на 24 военнослужещи, участват 10 хиляди военнослужещи. В новината позоваваща се на изявлението на Генералния щаб се акцентува, че целите установени от Турските въоръжени сили в страната и чужбина са подлагани на огън по въздух и суша и че операциите продължават.

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „Бунтовниците пребиха от бой Кадафи” предава, че Арабската пролет, която донесе края на трима лидери е приключила кърваво и за Муамер Кадафи. Вестникът отбелязва, че вчера силите на НАТО са поразили конвой от 80 моторни превозни средства в Сирте и че ранения Кадафи е бил заловен и пребит от бой от бунтовниците. Вестникът пише, че последните думи на Кадафи са били „Какво ви сторих?”.

Вестник Ватан в новината със заглавие „Либийците се изсипаха по улиците” съобщава, че с разпространяването на новините за убийството на Муамер Кадафи, в редица градове в страната либийците са се изсипали по улиците да празнуват. Вестникът предава, че либийците са отпразнували убийството на Кадафи с танци и стрелба във въздуха. Вестникът отбелязва, че снощи в Злитен е бил заловен и сина на Кадафи-Сейфюлислям.

Вестник Сабах предава, че вчера Гръцкият парламент е приел нов пакет от мерки за намаляване на разходите в сянката на 48-часова обща стачка, която парализира страната. Вестникът сочи, че всички опозиционни партии участвали в гласуването са дали отрицателен вот за законопроекта. Вестникът пише, че единственият депутат от управляващата партия ПАСОК-Лука Кацели дал отритацетелен вот за законопроекта одобрен със 153те гласове на депутатите на ПАСОК е бил изключен от парламентарната група на ПАСОК от премиера на страната Георгиос Папандреу.

РГТ / turkish mass media

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Web Portal Turkey