понеделник, 17 октомври 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 17.10.2011 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 17.10.2011 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 17.10.2011 11:59:08 UTC

Обновена 17.10.2011 11:59:08 UTC

Вестник Стар в новината със заглавие „Каквото и да ви струва не позволявайте Гърция да фалира” съобщава, че на заседанието на министрите на финансите и директорите на централните банки на страните от групата Г-20 в Париж, вицепремиерът на Турция Али Бабаджан е предупредил ЕС, да положи всички необходими усилия за да възпрепятства дефолта на Гърция до насрочената за 23 октомври среща на върха на ЕС. Вестникът отбелязва, че Бабаджан е казал „Тъй като разходите ако Гърция изпадне в дефолт ще бъдат много по-високи от разходите по спасяването на Гърция” и е посочил, че желаят конкретните предложения за разрешаването на проблемите в банковия сектор и относно високите обществени дългове в Европа да бъдат оповестени преди насрочената за месец ноември среща на върха на Г-20 в Кан.

Вестник Миллиет предава, че бившият държавен министър на Турция и настоящ заместник председател на Американското идейно учреждение Кемал Дервиш е казал, че размириците в някои точки на света възпламенени от икономическата криза разпространила се в света от САЩ и повлияни от Арабската пролет ще продължат и през идните месеци.

Вестник Заман в новината със заглавие „Турция се нареди на второ място в света в дисциплината карате” съобщава, че на световния шампионат по карате за младежи и спортисти под 21 годишна възраст Турция е спечелила 1 сребърен медал и се е наредила на второ място в общото класиране. Вестникът пише, че Турция е спечелила общо 6 златни, 5 сребърни и 1 бронзов медал и се е наредила на второ място в света след Египет.

Вестник Йени Шафак пише, че 28 младежи от Турция, Испания, Италия и Франция представят Средиземноморските олимпийски игри 2013та, които ще се проведат в Мерсин, Турция. Вестникът отбелязва, че Средиземноморските олимпийски игри са били представени от младежите с различни мероприятия и че въпросните младежи ще представят Олимпийските игри и в собствените си страни.

Вестник Хюрриет съобщава за 33тия Евразийски междуконтитентален маратон. Вестникът предава, че въпреки дъжда и студения вятър участието в маратона е било голямо и че победител в маратона при мъжете е бил Винсент Киплагат от Кения. Вестник Хюрриет пише, че победител при жените е етиопката Алемиту Абера. Вестникът сочи, че на двамата победители в маратона е била дадена награда от по 50 хиляди американски долара.

РГТ / turkish mass media

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Web Portal Turkey