понеделник, 11 юли 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 11.07.2011 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 11.07.2011 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 11.07.2011 10:24:46 UTC

Обновена 11.07.2011 10:24:46 UTC

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „След Джида Давутоглу отпътува за Техеран” съобщава, че външният министър на Турция Ахмет Давутоглу, който преди два дни посети Турска Република Северен Кипър /ТРСК/, с което оказа подкрепа за плана за „Обединен Кипър”, който ще бъде гласуван на референдум през 2012та година, вчера е посетил две от намиращите се в конфликт страни в Близкия Изток. Вестникът отбелязва, че министър Давутоглу, който в Саудитска Арабия проведе среща с външния министър Сууд Ел Файсал, след това е провел контакти и в Иран. Вестникът предава, че компетентните лица на външното министерство са съобщили, че по време на контактите в Иран и Саудитска Арабия са били обсъдени събитията, на които са сцена Бахрейн, Йемен и Сирия.

Вестник Стар в новината със заглавие „В Дамаск се проведе заседание без участието на опозицията” съобщава, че вчера в Сирия се е провело заседание в рамките на призива, който бе отправил държавния глава Бешар Есад през месец юни към опозицията за провеждането на среща на 10ти юли. Вестникът предава, че опозицията в знак на протест на инцидентите на насилия в страната са бойкотирали заплануваната среща.

Вестник Сабах в новина със заглавие „Разстрел на екипа по обезвреждане на бомби” отбелязва, че са били обезглавени 7 от 28те афгански специалисти по обезвреждане на бомби работещи в неправителственна организация, които бяха похитени в сряда в Западен Афганистан. Вестникът предава, че състоянието на останалите 21 похитени служители не е известно и акцентува, че в инцидентите на насилия случили се в края на седмицата са загинали 9 души и са били ранени 4ма души. Вестникът отбелязва, че в изявлението направено от НАТО се посочва, че 3ма военнослужещи на НАТО са загинали в две отделни нападения.

Вестник Йени Шафак в новината със заглавие „Поредната железопътна катастрофа в Индия” пише, че в Индия, която се отъждествява с железопътните катастрофи вчера отново е станала сериозна железопътна катастрофа. Вестникът съобщава, че 67 души са загинали и 250 са били ранени вследствие на дерайлирането на влак в град Лукноу в щата Утар Прадеш. Вестникът сочи, че по време на катастрофата на влак и автобус от свадбен конвой случила се в четвъртък в същата област са загинали 38 души.

Вестник Радикал в новината със заглавие „Пътнически кораб потъна в Русия” съобщава, че пътническият кораб „България” пътуващ с над 180 пътници на борда е потънал във водите на река Волга в границите на автономна република Татарстан в състава на Руската федерация. Вестникът отбелязва, че по време на катастрофата е загинала 1 жена, били са ранени 2ма души и са били спасени 84 души, а 97 от пътниците са в неизвестност.

РГТ / turkish mass media

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Web Portal Turkey